Dnes, tj. 26. 10. 2016, se konala mimořádná valná hromada HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s., která měla na programu jednání odvolání členů představenstva HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s.

Zároveň před konáním této mimořádné valné hromady HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s. obdrželi písemně zástupci obou akcionářů rezignaci členů představenstva HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s. - Ing. Miroslava Krause, Ing. Josefa Vláška, Ing. Petra Černíka a Ing. Lenky Zumrové, MBA, která současně rezignovala na pozici ředitelky pojišťovny.

Tento krok vítáme jako přihlášení se k odpovědnosti za současný stav pojišťovny. Krok rezignace před vlastním odvoláním bereme jako osobní postoj členů představenstva.

Řízením pojišťovny bude pověřen nový předseda představenstva, který má za úkol provést celkový audit hospodaření pojišťovny do doby rezignace představenstva a také prověřit zpětně jak kroky a rozhodnutí představenstva, tak ředitelky pojišťovny HALALI, všeobecná pojišťovna, a.s.

Hlavní akcionář (Českomoravská myslivecká jednota, z.s.) učiní veškeré právní kroky k zajištění plynulého chodu a efektivního hospodaření v pojišťovně a tím ochranu práv akcionáře.

Ing. Jiří Červenka
místopředseda ČMMJ, z.s.